Yazan

Metgesoft

Yayın Tarihi

2023-10-08 17:17:06

Kurumsal web sitesi, bir işletmenin veya kurumun dijital ortamda kimliğini tanıttığı, potansiyel ve var olan müşterileriyle etkileşimlerini sürdürdüğü çevrimiçi platformdur.

Bu web sitesi kurumun ürün ve hizmetlerini, değerlerini kullanıcıya profesyonel bir yolla aktaracak şekilde tasarlanmaktadır. Şirket web sitesi; marka bilinirliğini güçlendirmek, müşteri memnuniyetini arttırmak ve iş süreçlerini kolaylaştırmak gibi amaçlarla özelleştirilerek oluşturulmaktadır.


Bir işletme veya kurumun kurumsal bir logosu, işletmeyi yansıtan bir renk paleti, vizyonu ve  misyonu bulunmaktadır. Kurumsal web site tasarımcıları bunlara dikkat ederek ilgili web sitelerini oluştururlar. Markanın kurumsal “kimliğini” yansıtmak ve bunu beslemek, asıl hedef olmaktadır.


Kurumsal Web Site Tasarımı 

Kurumsal bir web sitesini standart web sitesinden ayıran özellikler vardır ve bu özellikler kurumsal web sitesinin nasıl olması gerektiğini özetlemektedir:


  • Profesyonel Tasarım: Kurumsallıktan bahsettiğimiz yerde ilk olarak profesyonel bir tasarım ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Profesyonel, etkileyici ve kurumsal kimliği yansıtan bir biçimde web siteleri tasarlanmalıdır.

  •  Kullanıcı Dostu Arayüz: Kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik, kullanıcının ziyareti sırasında aradığını kolayca bulacağı ve tasarımıyla marka imajını güçlendirecek şekilde bir arayüz seçilmelidir. Kullanıcı ziyaret ettiği web sitesini tekrar ziyaret etmek istemelidir.

  • Kullanılan Yazılım Teknolojileri: Çağın teknolojilerini yakalamak ve rekabet üstünlüğü sağlamak isteyen kurumlar ve işletmeler için elbette son teknolojiler kullanılarak tasarlanmış web siteleri öne çıkmaktadır. 

  • Güçlü Güvenlik Önlemleri: Kurumsal bir web sitesi güvenlik önlemlerini üst seviyede olacak şekilde tasarlanmalıdır. Kullanıcı verilerinin saklanması ve korunması kurumun imajı ve müşteri memnuniyeti açısından önemlidir.

  • Müşteri Etkileşimi: Müşteri ile etkileşimde önemli rolü olan kurumsal web sitelerinin canlı destek alanları, iletişim formları gibi bölümleri olmalıdır.

  • İş Akışını Sağlama: Kurumsal bir web sitesi iş akışının rahat bir şekilde ilerlemesine ve verimliliğin artmasına yardımcı olmalıdır. Web sitesinin içindeki formlar, takvim özellikleri, kariyer ilanları, ödeme işlemleri gibi alanlar buna örnek verilebilir. 

Hazır kurumsal web site ihtiyacınız, Bursa kurumsal web site hizmetimiz ile sizlerle buluşmaktadır. Bursa merkezli olmak üzere çeşitli projelerle tüm Türkiye’ye hizmet vermekteyiz. 

Kurumsal web site paketleri hakkında bilgi almak ve bizimle tanışmak için hemen iletişime geçebilirsiniz.